Bekijk onze bedrijfsfilm
German English Nederlands

Dicht zetten

 

Nadat de kasten en kernen zijn gecoat en volledig zijn uitgehard worden deze samengevoegd. Alvorens dit gebeurt vindt er nog een laatste controle plaats om te beoordelen of er geen fouten in de delen aanwezig zijn.

Plaatsen van de kernen in de vormkast     Plaatsen van de kernen

Na akkoord wordt de vormkast gereinigd en worden de kernen met de kernlagers in de kernprenten geplaatst. Eventueel worden er nog kernsteunen geplaatst om de delen te steunen tijdens de hoge thermische belasting veroorzaakt door het gieten. Uiteindelijk zullen deze kernsteunen samensmelten met het gegoten materiaal en deel van het gietstuk uitmaken. Daar waar dit niet mogelijk is zal het gietstuk in de nabewerking worden gerepareerd door middel van lassen.

Plaatsen van de kernen     Plaatsen van de kernen
 
De bovenkast wordt hierna op de onderkast geplaatst waarbij het deelvlak wordt voorzien van lijm of afdichtingskoord om te voorkomen dat het vloeibare staal hierlangs uit de kast loopt. Wanneer de kasten goed op elkaar zitten worden ze door middel van klemmen en/of kettingen vast aan elkaar gekoppeld. Daarnaast zal er indien nodig een ballastgewicht op de kast worden geplaatst dat zorgt voor extra neerwaartse druk tijdens het gieten.

Historie | Industrieel gietwerk | Siergietwerk | Locatie | Contact | Staalgieterij