Bekijk onze bedrijfsfilm
German English Nederlands

Nabewerken

 

Zodra de gegoten delen zijn afgekoeld wordt er begonnen met het verwijderen van het gietsysteem (gietloop, opkomers etc.) zodat uiteindelijk alleen het werkelijke gietstuk overblijft. Dit gebeurt op verschillende manieren.

NabewerkingBij de meeste staallegeringen gebeurt dit door middel van gutsen, bij deNabewerking gietijzer soorten daarentegen door middel van een pendel zaag. Ook zijn er materialen waarbij er alleen opkomers aanwezig zijn die eenvoudig door middel van een hamerslag kunnen worden verwijderd.

Hierna worden de gietstukken in een straalcabine gereinigd waarna een eerste visuele inspectie plaatsvindt.

NabewerkingBij de meeste staalsoorten is het mogelijk om eventueel reparaties door middel van lassen aan het gietstuk uit te voeren. Hiervoor heeft BTC de beschikking over gecertificeerde procedures en lassers. Ook zijn er gietstukken waarbij er nog onderdelen in het gietstuk moeten worden aangebracht omdat bijvoorbeeld bepaalde kernsteunen bewust door de wand van het gietstuk zijn geplaatst. Bij grote, niet voorziene reparaties zal BTC altijd de klant inlichten alvorens er tot reparatie wordt over gegaan.

Nadat de reparaties zijn uitgevoerd en de gietstukken van scherpe randen en andere onvolkomenheden zijn ontdaan worden deze naar de afdeling voor warmtebehandeling gebracht.

Historie | Industrieel gietwerk | Siergietwerk | Locatie | Contact | Staalgieterij