Bekijk onze bedrijfsfilm
German English Nederlands

Smelten

 

SmeltenDoordat er bij BTC een grote verscheidenheid aan legeringen wordt gegoten is het voor het smeltbedrijf zaak om de verschillende kasten waarin het zelfde materiaal gegoten moet worden te verzamelen en te bepalen hoeveel vloeibaar materiaal er hiervoor nodig is.

Het materiaal wordt geproduceerd aan de hand van vooraf vastgestelde smeltvoorschriften waarbij er veelal een deel ingezet wordt als recycle- materiaal. Om de uiteindelijk benodigde chemische SmeltenSmelten samenstelling te garanderen wordt er zodra het materiaal volledig gesmolten en goed gemengd is een analyse van de smelt gemaakt waarna er eventuele correcties kunnen plaatsvinden.   

Alvorens de legering wordt uitgegoten wordt het materiaal van slak ontdaan en vindt er in de gietpan nog een behandeling plaats om onder andere het materiaal van aanwezige zuurstof te ontdoen en te zorgen voor Smeltenvoldoende enten waardoor een kleinere korrelgrootte in het uiteindelijke gietstuk ontstaat.

Nu wordt er opnieuw een analyse uitgevoerd vanuit de gietpan om de uiteindelijke chemische samenstelling te bepalen. Dit is tevens de analyse welke op een eventueel voor het gietstuk vereist certificaat wordt vermeld.

Smelten          Smelten          Smelten

Historie | Industrieel gietwerk | Siergietwerk | Locatie | Contact | Staalgieterij